Κυριακή, Δεκεμβρίου 07, 2008

plan B

Το σαββατο βγηκα το βραδυ. πηγα και άκουσα μουσική. όχι μουσική που συνήθως ακουω αλλα μουσική σκέτο. και πέρασα καλα. σε αυτή ίσως την περίπτωση ευθύνη για τη δική μου καλοπέραση είχε η παρέα. Πάντα όταν βγαίνω με τη συγκεκριμένη παρέα περνάω καλα.

Συνειδητοποίησα όμως το εξής: ζω το back up plan της ζωής μου. Το original plan απορρίφθηκε πριν καν εφαρμοστεί λόγω "τεχνικών προβλημάτων στην ασφαλεία του αεροσκάφους".

το plan B είναι το σχέδιο που είναι άρκετό για να διατηρεί τα ζωτικά σου σημεία σε εγρήγορση. Είναι το πλάνο που σου υπενθυμίζει "εισπνοη-εκπνοή". Είναι το πλάνο του ζειν και όχι του ευ ζειν.

το πλαν Α ειναι η ζωή που όλοι επιθυμούμε, ειναι εκείνη η ζωή που όλοι επιδιώκουμε με τις επιλογες και προσπάθειες μας. Είναι η ζωή που γουστάρουμε να διάγουμε, ή ζωή που είναι γεμάτη παρεές, ρομάντζο, μιλφειγ, μουσική και σινεμα.

Ζω ένα back up plan. όλη μου η ύπαρξη έχει μπει σε pause, για λόγους που μόνο εγω συνειδητοποιώ πραγματικά και μόνο εγώ αντιλαμβάνομαι την "αξιοπιστία και συνέπεια" αυτών των λόγων. Γι αυτό άλλωστε έχω πάψει να προσπαθώ να εφαρμόσω το plan A και πέρασα, από τη στιγμή που άρχισα να επιλέγω τη ζωή μου, περασα στο plan B, χωρίς πολλές κουβέντες....

φοβάμαι μόνο πως ο αρχικός μου προορισμός πάντα θα ζητά όσα του αναλογούν. τη ζωή μου πίσω δηλαδή....